COACHEN

Ben jij vaak moe? Wil je wel anders maar je weet niet hoe? Ben je er aan toe om dat te verwerken dat wat jou zo bezig houdt uit het verleden, uit je jeugd of op latere leeftijd….

Kun je moeilijk nee zeggen en ga je zo je eigen grenzen steeds over (of laat je anderen je grenzen overgaan), heb je nog eens niet door dat je je grens over ging totdat je klachten krijgt….

Herken je deze vragen bij jezelf?

Dan ben je er aan toe om er iets aan te doen! Ben jij zover om een keerpunt in je leven hierin te maken? Om te kijken hoe je je leven ook kunt leven, met hetzelfde verleden want die kan ik niet veranderen maar ik kan je wel verzekeren dat ik je kan leren om er anders mee om te gaan, er anders naar te kijken. En mocht het zo zijn dat je een soort gelijke situatie in de toekomst weer tegenkomt dat je weet hoe je er ook mee om kan gaan zodat het je niet compleet uit het veld slaat.

 

We gaan niet je complete trauma of verleden weer herleven of uitdiepen maar we gaan kijken naar wat er is gebeurt en wat jij op dat moment (vaak onbewust) hebt besloten wat bepalend is voor hoe je er mee om bent gegaan en hoe je situaties die later voorbij kwamen op dezelfde manier hebt aangepakt. Welke overtuigingen waren er toen bepalend. Vaak komen je overtuigingen en normen en waarden uit je jeugd. Waar ben je opgegroeid, door wie ben je opgevoed? En wie waren er nog meer bepalend uit jouw verleden. Dit zijn een aantal aspecten die bepalend zijn hoe jij denkt, wat jij vindt, hoe jij reageert en handelt.

Door hier bewust van te worden kun je je manier van handelen aanpakken. De zin: “zo ben ik nu eenmaal, daar kan ik niets aan doen”, gaat in mijn ogen niet op. Je hoeft jezelf niet te veranderen, sterker nog, doordat je weer bewust wordt wat JIJ er eigenlijk van vindt, niet gekleurd door anderen, kom je weer tot jezelf en kun je vanuit jezelf reageren. Je verandert jezelf dus niet, je verandert dat wat je is aangeleerd en dat wat niet meer helpend voor je is.

Ik leer je te luisteren naar je hoofd, je hart, je lichaam en je onbewuste. Zodat je congruent bent en dus keuzes vanuit jezelf kunt maken.

WEES GEWAARSCHUWD: als je eenmaal in het proces van verandering bent kun je niet meer doen alsof je niet anders weet 😊.

Mijn pijlers van coachen is

NLP (neuro linguïstisch programmeren).

Trance. Trance houdt niets anders in dan dat je je specifiek concentreert en dat we op die laag veranderingen kunnen aanbrengen waar ook daadwerkelijk de verandering plaats vindt.  Ik kan je niets laten doen of zeggen wat je niet wilt doen of zeggen.

Systemisch werken/ familieopstellingen. Zoals ik al eerder aangaf wordt er veel bepaald van je doen en laten door waar je wieg heeft gestaan. In welk land, cultuur, familie…. Met

Oplossingsgericht werken.

Ik zet je lichaam in, zodat je jezelf leert kennen op al je vlakken, je hoofd, je hart, je lichaam en je onbewuste. Door de signalen te leren (her)kennen, ook die van je lichaam, leer je jezelf goed kennen en bewust te handelen in situaties.