Ik verzorg ook (een gedeelte van) een workshop/ training of gastles(sen). Alle gastlessen en workshops zin maatwerk en worden gemaakt naar aanleiding van een gesprek die we hierover hebben.

Mijn specialisaties zijn:

  • NLP

Hoe communiceer je naar een ander en naar je zelf? En wat maakt dat je op deze manier communiceert? Inzichten krijgen in je manier van communiceren. Informatief en ervaren!

  • Trance

Wanneer zet je Trance in? En hoe pas je dit toe? Een praktische en informatieve gastles.

  • Familieopstellingen, systemisch werken en/of tafelopstellingen

Een les vol met informatie en oefeningen voor systemisch werken.

  • Persoonlijk verhaal en opvatting en overtuigingen vanuit oogpunt als naaste en als coach over omgaan met psychoses. Ter informatie, inspiratie en misschien wel hoop.

Deze gastles is ook zeker voor mensen in opleiding of werkzaam in deze sector zijn.

 

Mensen die hier mee te maken hebben als naaste of mee te maken gaan krijgen in hun toekomst of als professional. Mijn naam is Ilse Robins en ben al enige tijd coach, trainer en begeleid (familie)opstellingen.

 

De reden dat ik ooit de practitioner NLP ben gaan volgen is omdat ik zelf vastzat in mijn denkpatronen. Ook leefde ik niet maar was ik aan het overleven, een groot verschil weet ik inmiddels. Dit kwam grotendeels voort uit mijn vroegere jeugd. Ik heb mijn vader verloren op anderhalf jarige leeftijd waardoor ik de overtuigingen heb ontwikkeld die niet helpend waren. Op latere leeftijd heb ik hier veel last van gekregen en ben ik mijn proces aangegaan. Al groeiende in mijn proces heb ik van mijn pijn mijn beroep gemaakt.

 

In mijn naaste omgeving heb ik te maken met iemand die een diagnose heeft van (milde) schizofrenie en daardoor ook met psychoses te maken heeft. Dit is een heftige ervaring, voor degene die het ondergaat en voor degene die ernaast staan. Ook hier hebben we ons proces in gehad en zijn we nog steeds groeiende hierin.

 

En dat laatste is ook het stuk van mijn verhaal waar ik gastlessen voor verzorg. Waar loop je tegen aan? Met welke (voor)oordelen krijg je te maken en wat doet dit met jou en hoe kan je er ook naar kijken? Je schaamte, hoe ga je hier mee om? Hoe blijf je een goede relatie houden i.p.v. verzorger en verzorgende? Hoe ga je met je frustraties om? Hoe houd je jezelf staande in alle hectiek, als naaste. Hoe sta je elke keer weer op na een periode van psychose. Deze vragen en processen ben ik de afgelopen 12 jaar bij mezelf tegengekomen. En ik kan nu zeggen dat het goed met mij (en met ons) gaat. En ik heb hier zoveel geleerd, ook omdat ik weet heb van coachingsskills en ook weet had welke mensen ik in mijn kring heb en had die mij helpen op de manier waarop ik geholpen wilde worden.

 

Wat is onze kijk op psychoses? Wij geloven dat psychoses voortkomen uit niet goed verwerkte trauma’s of angsten en wij hebben nu een manier ontwikkeld die voor ons helpt waardoor de psychoses korter zijn, minder heftig en soms zelfs afgewend kan worden. Hoe? Dat wil ik ook graag vertellen. Hier zijn we apart van elkaar een eigen proces en samen een proces aangegaan. En dit proces is nog steeds gaande.

Dit onderwerp kan ik vanuit het standpunt als naaste en als coach bekijken en benaderen.

 

Ik voel me door dit proces een rijk mens. Ik heb zoveel hiervan geleerd, juist over mezelf. Dat ik dankbaar ben dat dit in mijn leven is ook al is het niet altijd gemakkelijk. Het heeft me geleerd om alles te omarmen, ook alle facetten van jezelf.

Graag wil ik dan ook bijdragen aan het openen van de geheimzinnigheid en de taboe die hier (nog) omheen hangt. En mensen informeren, inspireren en hoop bieden door mijn verhaal te vertellen.

 

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met mij op zodat ik een passend voorstel kan geven