Alle antwoorden zitten in ons zelf, we hoeven ze alleen maar te her-inneren. Als coach begeleid je mensen zodat ze de antwoorden vinden.

Dit is mijn sterke overtuiging, wat gelijk zorgt dat ik vind dat ik een begeleider ben, die met de mensen meeloopt, aanmoedigt en de juiste vragen stel en interventies geef zodat de antwoorden naar boven kunnen komen.

Om dit te kunnen en doen heb ik als coach de taak om een veilige omgeving en ruimte te creëren zodat het ook van cliënt naar boven mag komen.
In mijn opinie werkt alles samen, lichaam, brein en het onbewuste.
Ik kijk daardoor ook naar de heelheid van de mens (holistische manier), en niet alleen “het probleem”.
Dat maakt ook dat ik geloof in de zelf heling van de mens en ben ik de begeleider.

Als coach zet ik de mensen terug in hun kracht,

Als coach zet ik de mensen terug in hun kracht, kijkend naar hun proces, en minder naar de inhoud.
Mocht er een gebeurtenis (andere inhoud) voorbij komen dan kan cliënt bewust kijken naar zijn/haar patroon en anders te reageren dan voorheen omdat hij/zij het patroon herkent en dus keuzes kan maken die helpend zijn.

Alle veranderingen en sturingen gebeuren vanuit het onderbewuste (denk aan praten, lopen, fietsen etc). Ooit heb je dit bewust aangeleerd, veel moeten oefenen om het eigen te maken (iets van vallen en opstaan….), zodat het weer eigen wordt, in je onbewuste.
Dit gebeurt ook als je een verandering wilt, je wordt je bewust van hoe je denkt/handelt (wat niet werkend voor je is, want wat wel werkend voor je is vooral blijven doen!) en dan ga je een nieuw patroon aanleren. Dit voelt, net als je voor het eerst leerde lopen/fietsen/praten onwennig en on-eigen. Er zijn mensen die dan ook zeggen: zo ben ik niet! Nee dat klopt….en ook weer niet….
Het zegt namelijk niets over wie je bent alleen over hoe je handelt, en als dat niet meer vòòr je werkt vind dan een nieuw patroon wat wel helpend voor je is.

Sterker nog: ik denk dat hoe meer je deze inzichten krijgt, hoe meer je jezelf bent.
Dat de conditioneringen die je zijn opgelegd (bewust en onbewust, bijvoorbeeld tijdens je opvoeding) worden blootgelegd en dan kunt aanpassen naar wie je wel bent. Zodat je steeds meer congruent bent, als alles samenwerkt, lichaam, geest en mind.
Steeds meer jezelf bent, en weet wat goed voor je is. Zodat je JA ook een JA is en je NEE ook een NEE. Trouw bent aan jezelf, en vanuit dit (start)punt uit kunt reiken naar anderen.

En als mensen tegen je zeggen dat dit egoïstisch is….. laat ze maar langs komen dan hebben zij ook een opgelegde overtuiging uit het verleden wat niet meer helpend is voor hen 😊