Ik kom uit een gezin van een vader en een moeder en een broer. Mijn vader overleed toen ik anderhalf was en kort daarna kwam mijn stiefvader bij ons wonen samen met mijn twee stiefzussen.

Dit is de basis voor veel overtuigingen die ik heb (en heb gehad), overtuigingen die mij hielpen; bijv. dat ik en mijn stiefvader twee handen op één buik waren, en hij net zoveel van mij hield (hij is overleden toen ik 17 was) als ik van hem. Dat mijn moeder de beslissingen heeft genomen met de beste intentie die ze had (ook al pakte dat niet altijd goed uit). Dat zij veel van mij houdt en dat we op dit moment een hele fijne, liefdevolle relatie hebben.

Wat minder hielp is dat ik ook de overtuiging had dat alle vaders dood gingen, dat ik daardoor maar geen kinderen wilde, want ik wilde ze niet dezelfde pijn laten beleven die ik heb ervaren. Dat ik (na mijn stiefvaders dood) maar beter niemand meer te dichtbij kan laten komen want dan bespaar ik mezelf ontzettend veel pijn.

Je snapt dat ik behoorlijk eenzaam ben geweest na deze laatste overtuiging.

Gelukkig is veel al veranderd door veel van mijn proces aan te kijken en een plek te geven zodat het niet meer mijn leven beheerst. Ik heb een mooie dochter (toch het lef gehad om moeder te worden), ik ben getrouwd met een man die me uitdaagt om in mijn spiegel te blijven kijken. En ik doe het werk waar ik van hou! Ik coach, ik train coaches, begeleidt familieopstellingen. Ik zet mensen in hun kracht zodat ze zelf hun proces aankijken en doorlopen.

Zoals je je misschien kunt voorstellen komt mijn coachskills voort uit mijn eigen behoefte van toen ik iemand nodig had die mij begeleidde in mijn proces van rouwen en dood en mezelf leren (her)kennen.

En ik mezelf de vraag stelde: waar zou ik toen behoefte aan hebben gehad, welke ervaringen zouden mij goed geholpen hebben. Welke skills en kwaliteiten zou deze begeleider moeten hebben wilde ik er vertrouwen in hebben om dit allemaal aan te kijken en aan te gaan.

En zo ben ik gaan zoeken naar wat bij mij past, eerst voor mijn persoonlijk proces en daarna als begeleider/coach/trainer/opsteller.

En dat is wat ik jou ook gun! Een coach die bij jou past.

Mocht je een gesprek met me willen om te kijken of ik dat ben dan ben je van harte welkom!